Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

Aς ζωγραφίσουμε τον ουρανό





Στις 16 Μαρτίου 2008 με αφορμή τη Παγκόσμια Μέρα για άτομα με σύνδρομο Down θα διωργανώσουμε μια έκθεση έργων τέχνης στη Θεσσαλονίκη με σκοπό τη συλλογή χρημάτων για τη διάθεση του Συλλόγου Συνδρόμου DOWN Ελλάδος . Αυτή η εκδήλωση θα προτρέπει σε εθελοντική προσφορά και, συγχρόνως, θα γνωρίσει τις προσπάθειες του συλλόγου στην πόλη και στους ανθρώπους της.

Ο Σύλλογος Συνδρόμου DOWN αποτελείται από γονείς, από ανθρώπους που προσπαθούν να στηριχθούν μεταξύ τους και να δώσουν θετικές διεξόδους στα παιδιά τους . Από ανθρώπους εξαιρετικά υπερήφανους, που αναζητούν λύσεις μέσα από την επιστημονική ενημέρωση, από τη γνώση των ειδικών και από τις διεθνείς κατακτήσεις. Από ανθρώπους που έχουν μετατρέψει τις εγκαταστάσεις του συλλόγου σε ένα χώρο μάθησης και δημιουργικότητας για τα παιδιά τους. Η προσπάθειά τους, βεβαίως, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εθελοντική προσφορά όσων συμβάλλουν με τη γνώση ή την καλή διάθεσή τους.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Ζητάμε από ανθρώπους που ασχολούνται με τις εικαστικές τέχνες με επαγγελματικό τρόπο ή από μεράκι, από καθηγητές τεχνικών σε σχολεία και από τους μαθητές των τάξεών τους, από ανθρώπους που παρακολουθούν καλλιτεχνικά εργαστήρια, γενικώς από όποιον καταπιάνεται με κατασκευές και θέλει να μας συμπαρασταθεί, να δημιουργήσουν κάτι -οτιδήποτε- που θα έχει για θέμα το ΧΑΡΑΕΤΟ: Μια ζωγραφιά, μια κατασκευή από γυαλί, από σύρμα, από πηλό, ένα διακοσμητικό από χαλκό, ένα κόσμημα, ένα χειροποίητο χαρταετό, κάθε τι που θα είχε ως έμπνευση το χαρταετό.

Η επιλογή του χαρταετού δεν είναι τυχαία. Η γιορτή συμπίπτει, σχεδόν, με την Καθαρά Δευτέρα, οπότε το στοιχείο της εποχικότητας τη δικαιολογεί.
Κυρίως, όμως, διαλέξαμε το χαρταετό γιατί το αγέρωχο πέταγμά του ψηλά στον ουρανό, τα χαρούμενα χρώματά του και η σύνδεσή του με τις αναμνήσεις από τα χρόνια της παιδικής αθωότητας του καθένα μας, δίνουν έναν αέρα αισιοδοξίας, μια αίσθηση περηφάνιας, έναν τόνο χαράς.
Τέλος, κρίναμε ότι, ως θέμα, είναι ευέλικτο για εικαστικές δημιουργίες.
Βεβαίως, τα παιδιά του DOWN θα κατασκευάσουν και αυτά τους δικούς τους χαρταετούς.

Όλα μαζί, έργα γνωστών ή άγνωστων αλλά πολύ φιλότιμων φίλων μας, θα εκτίθενται για μια εβδομάδα στο καφέ ΜΟΥΣΕΙΟ στο κτίριο της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και, την Κυριακή 16 Μαρτίου, θα πουληθούν σε μια μεγάλη -όσο πιο μεγάλη γίνεται- γιορτή, σε συμβολικές τιμές, για την υποστήριξη των προσπαθειών και του έργου του συλλόγου.

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ
Όλοι όσοι εργαζόμαστε για τη διοργάνωση αυτής της προσπάθειας έχουμε αποφασίσει πως θα προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας χωρίς καμμία οικονομική επιβάρυνση για το σύλλογο.

Έχω την ελπίδα ότι όλοι οι φίλοι μου αλλά και όλοι οι δικοί σας γνωστοί και φίλοι, δεν θα είχαν αντίρρηση να συμβάλουν στην εκδήλωση, προσφέροντας έργα τους τα οποία θα κατασκευάσουν ακριβώς για αυτόν το σκοπό. Είμαι σίγουρη ότι με τον τρόπο αυτόν θα μοιραστούν τη χαρά της εθελοντικής προσφοράς και την ικανοποίηση της δικής τους συμβολής σε μια προσπάθεια κοινωνικής αλληλεγγύης.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά από καρδιάς και είμαι στη διάθεσή σας για ό,τι άλλο θα χρειαστείτε.

Περισσότερα στοιχεία εποικοινωνίας είναι φυσικά διαθέσιμα μέσω των lillyarvanitidou@hotmail.com,
gdoumbi@yahoo.gr ,
theophilidou@hotmail.com

11 σχόλια:

Stiliano είπε...

Καλή επιτυχία, συγχαρητήρια για την προσπάθεια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Πρώτον είσαι κούκλα και δεύτερον ευχαρίστως να κάνω ενα έργο για σας, αν κατάλαβα καλά πρέπει να έχει σαν θέμα τον χαρταετό ; Θα επικοινωνήσεις μαζί μου ;

xaos είπε...

Πολύ όμορφη πρωτοβουλία και μπράβο στη φίλη μου την αχτίδα.

Σπύρος είπε...

ΘΑ ΠΩ ενα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ σε όλους σας για αυτή την προσπάθεια...:)

Καλημέρα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Γλυκειά μου το έβαλα μπρος το έργο μου για το σκοπό σας, μπορεί να σου κάνω και 2 αν προλάβω.Φιλάκια!

kirki είπε...

Μπράβο εγώ δεν θα πω...μονάχα πές μου που μπορώ να στείλω κάτι δικό μου....σημασία καμία δεν έχουν τα χιλιόμετρα !

Να είσαι καλά!

Κίρκη

Mariel είπε...

είσαστε όλοι υπέροχοι!
πραγματικά ευχαριστώ για τη βοήθεια . . νομίζω οτι είναι ένας σκοπός που αξίζει να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας!
Αχτίδα μου δε ξέρω πως να σε ευχαριστήσω!ειλικρινά εκτιμώ πάρα πολύ που παρόλο που δεν έχεις πολύ χρόνο το κάνεις!
Κίρκη μου θα σου στήλω mail με τη διεύθυνση μου
πραγματικά ευχαριστώ!

Ιμμαήλ είπε...

Γεια σου Mariel!! Χαίρομαι που ήρθες στο κυψελάκι μου και θα χαρώ να επικοινωνούμε! Στείλε μου την διεύθυνση που μπορώ να σας στείλω μια ζωγραφιά για την έκθεσή σας, σαν ένα μικρό δείγμα αγάπης για αυτά τα παιδιά. Το δημοτικό στο οποίο πήγαινα στην πόλη μου ήταν δίπλα στο σχολείο τους και θυμάμαι πως τα κορόιδευαν όλα τα ανεγκέφαλα, γιατί έτσι είχαν μάθει απο τους ανεγκέφαλους δικούς τους. Καιρός να τους δώσουμε την αγάπη που αξίζουν και να τα αντιμετωπίσουμε σαν υγιείς και όχι άρρωστους ανθρώπους.

Antoine είπε...

Α! Μια κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη, όπως ο γράφων, έφτιαξε ένα νέο blog! Καλώς ήλθες λοιπόν στην ελληνική μπλογκόσφαιρα!

Lorelei Am Rhein είπε...

Καλησπέρα!
Ωραίο μπλογκ!
:-)

Mariel είπε...

Το τρέξιμο για την έκθεση συνεχίζεται και πραγματικά γεμίζει τις μπαταρίες μου η σκέψη πως ο σκοπός πραγματικά αξίζει!

@ Antoine
καλως όρισες και σε ευχαριστώ για τα καλά σου σχόλια!

@ lucy

χαίρομαι πολύ που σου άρεσε το .. μυστικό σπιτάκι μου! Να περνάς να τα λέμε